Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Σχεδόν αίθριος
25.8 °C 32%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Ελλάδα
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Εκτός ορίων οι ιδιώτες του ΟΑΣΑ
Ημερομηνία: Σήμερα 10/9/2025, 06:08 - Εμφανίσεις: 12



Παράταση έως το τέλος του χρόνου για τη συμμόρφωσή της με βασικούς όρους των συμβάσεων, βάσει των οποίων ανέλαβε από τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών της Αθήνας (ΟΑΣΑ) την εκτέλεση συγκοινωνιακού έργου σε 63 αστικές λεωφορειακές γραμμές για 8 χρόνια, ζητεί τώρα η ιδιωτική Κοινοπραξία Συγκοινωνιών Αττικής (ΚΣΑ).

Τα τρία συνεχόμενα ατυχήματα σε Βούλα, Λεωφόρο Βουλιαγμένης και Αχαρνές με οδηγούς και λεωφορεία της συγκεκριμένης κοινοπραξίας, στις αρχές του καλοκαιριού, αποκάλυψαν ότι η συμβατική υποχρέωση της ΚΣΑ να διαθέτει, έως τα τέλη Ιουλίου 2025, το σύνολο των προβλεπόμενων οχημάτων και πλήρως αδειοδοτημένα και λειτουργικά τρία αμαξοστάσια (σε Κορωπί, Αχαρνές και Θριάσιο) παραμένει «γράμμα κενό»! Η επιστολή Ειδικότερα, για τις εκκρεμότητες των τριών αμαξοστασίων, η διοίκηση της ΚΣΑ, σε πρόσφατο εννιασέλιδο έγγραφό της (5/8/2025) προς τη διοίκηση του ΟΑΣΑ, το οποίο αποκαλύπτουν σήμερα «ΤΑ ΝΕΑ», ζητεί παράταση της προθεσμίας ολοκλήρωσης των αδειοδοτικών διαδικασιών έως τις 13 Δεκεμβρίου 2025.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Μάλιστα, στην ίδια επιστολή της προς τον ΟΑΣΑ, προειδοποιεί σε απειλητικό τόνο πως «τυχόν επιβολή κυρώσεων, με τη μορφή ποινικών ρητρών, ενδέχεται να επιφέρει προσκόμματα στην προσήκουσα παροχή των συμβατικών υπηρεσιών εκ μέρους της αναδόχου κοινοπραξίας».

Εν τω μεταξύ, η διοίκηση του ΟΑΣΑ, παρότι είναι επιφορτισμένη με τον αυστηρό έλεγχο τήρησης των συμβάσεων και την ασφάλεια των μετακινήσεων του επιβατικού κοινού της Αττικής, έπειτα από τα τρία απανωτά ατυχήματα αρκέστηκε να απευθύνει ερώτημα προς την κοινοπραξία (έγγραφο 17815/04/08/2025) εάν χρειάζεται (και πόση) παράταση για την ολοκλήρωση των αδειοδοτικών διαδικασιών των αμαξοστασίων.

Να υπενθυμιστεί ότι η ΚΣΑ (εταιρείες ΚΤΕΛ και δύο τουριστικά γραφεία) ανέλαβε, μέσω δύο συμβάσεων που υπέγραψε με τον ΟΑΣΑ, τη λειτουργία 63 λεωφορειακών γραμμών (25 στην Ανατολική Αττική και 38 στη Δυτική Αττική) έναντι συνολικού ποσού 435 εκατ.

ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Ελλάδα"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Ελλάδα"
ARTICLES
· White mushrooms: Properties and benefits
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
· Ford to Construct Europe's Largest Battery Plant in Turkey Under New Deal
· Redesigned 2023 Peugeot 508 model to be revealed on February 24th, 2023
· BMW: Premiere for updated BMW X5 M Competition and X6 M Competition
· Ford Mustang Mach-E with lithium iron phosphate (LFP) batteries
· How to fix error: Either there is no default mail client or the current mail client cannot fulfill the messaging request. Please run Microsoft Outlook and set it as the default mail client.
· Omega-3 fatty acids and their health benefits
· Samsung Galaxy S23 Ultra review
· Netflix has extended its crackdown on password sharing from Latin America to Canada, New Zealand, Portugal, and Spain
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος
25.8 °C 32%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2025 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies